Гърците критикуват Атина заради забраната за влизане на сръбски туристи


Забраната за влизане на сръбски туристи е поредния удар, критикуват хотелиерите в Гърция своето правителство. Българите и румънците са основния туристически поток в северната част на южната ни съседка, а заетостта на хотелите по повечето гръцки острови достига едвам 15%.

Сръбските туристи, които последни преминаха в Гърция, са изключително благодарни на българите, които са им позволили да минат напред в колоната без да чакат ред, за да не станат жертва на забраната за влизане.

Председателят на Съюза на хотелиерите в Гърция подчерта загубите за туристическия бизнес от забраната за почивка на сръбски туристи. Той твърди, че вече дори и прогнози не могат да се правят за развитието на сезона и че не може да вярва на министъра на туризма Теохарис, който е обещал „успешен август“.

В Северна Гърция и Халкидики основните туристи в този период са само българи и румънци. Но те резервират в последния момент, защото се притесняват от непредсказуемостта на гръцките разпоредби за влизане в страната.

Затворената граница при „Маказа“ съвсем обезлюди региона откъм туристически наплив и превърна надеждите на местните в мираж, философски страдат хотелиери и собственици на таверни от този район. Спрели са дори и еднодневните екскурзии на българите, сигнализират от Кавала.

На остров Крит не очакват до края на сезона да пристигнат повече от 30% от броя на туристите в сравнение с онези от миналата година.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s