Lufthansa Group закрива дъщерното си дружество SunExpress


Заради пандемията от коронавирус, вследствие на затворените граници и въвеждането на ограничение за придвижването на хора, най-силно пострада туризмът.

Самолетите на SunExpress, подобно на много други авиокомпании, в продължение на няколко седмици можеха само да мечтаят за небето.

Lufthansa Group вече обяви закриването на дъщерното си дружество SunExpress. Марката обаче ще бъде запазена от втория си собственик, Turkish Airline, който заедно с Eurowings и други авиокомпании ще изпълни всички планирани полети. Пътниците ще бъдат пренасочени автоматично.

SunExpress е съвместна компания между Lufthansa и Turkish Airlines, съществуващо като две отделни авиокомпании. SunExpress Deutschland, със седалище във Франкфурт, притежава 20 самолета и е собственост на турския SunExpress, който притежава общо 69 авиолинии.

Полетите на дъщерното дружество на Lufthansa ще бъдат прекратени веднага щом започне процесът на ликвидация. В следващите седмици ще бъдат разработени решения за служители и социални партньори. SunExpress Deutschland планира да изпълнява полети от Германия, Австрия и Швейцария до Турция. Дестинации към Средиземноморието няма да има.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s