Атина влезе в десетте най-посещавани градове в Европа


Според проучвания, публикувани съвместно от ForwardKeys и Световния съвет за пътуване и туризъм (WTTC), Атина влезе в десетте най-популярни европейски градове през 2020 г., заемайки 4-тото място.

Констатациите показват, че Лисабон, Париж, Амстердам и Атина са начело в списъка, следвани от Рим, Мадрид, Франкфурт, Виена, Барселона и Лондон, който се свлече от първа позиция до последна под влиянието на непоследователната карантина в страната, довела до наличието на неблагоприятен епидемичен климат.

Атина зае по-високо място, именно поради факта, че навреме наложи ограничителни мерки в страната и по този начин минимизира броя на заразените хора. Днес Гърция е една от редките страни с положителна ситуация за Covid-19.

Показателно е, че през първата половина на юни 2019 г. Лондон беше най-посещаваният град в Европа. Резервациите във Великобритания обаче спаднаха рязко с 96,7% през първата половина на юни 2020 г.

От друга страна, Лисабон и Атина се преместиха в горната част на списъка благодарение в голяма степен на ефективните протоколи за хигиена и безопасност.

Според проучването, резервациите за Европа показват признаци на икономическо възстановяване, тъй като една след друга страните от ЕС започват да облекчават ограниченията за пътуване.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s