Време за почивка? Испания ви посреща обратно!


Коронавирусът поддържа тенденция към спад в цяла Европа. Много страни започват бавно и предпазливо да се отварят отново за туристите. В Испания коронавирусът вече се контролира, като на 24 юни има само 24 потвърдени смъртни случаи. С тази тенденция на спад Испания може спокойно да отвори отново врати.

Испания престана да бъде в състояние на тревога от 21 юни, което означава, че 90-те дни затвор официално приключиха. В момента, за да влезете в Испания, трябва да преминете през три отделни контроли: здравна проверка и проба, които са направени по време на полета ви, измерване на температурата и визуална проверка за често срещани симптоми.

Туристическият сектор се опитва да влезе в работен режим с надеждата да възвърне някаква нормалност. Испания, по-специално северната част на Испания, разчита изключително много на туристическия сектор за своята икономика и затова летният сезон е изключително важен. Всъщност Испания посреща около 82,7 милиона туристи всяка година, като следва отблизо Франция, която се гордее с 89 милиона. Надяваме се финансовата стабилност да бъде възстановена възможно най-бързо, за да може туристите да изпълнят улиците на любимите ни градове по цел свят.

Така че, ако планирате почивка през уикенда до Испания, за да отпразнувате бягството от коронавируса, ето малко информация за Мадрид и Барселона като прекрасни дестинации, в които да прекарате първата си почивка след глобалната пандемия!

Мадрид е почитан като една от най-популярните столици за туристи от цял свят. От бохемския квартал Маласаня до изискания лукс на Барио де Саламанка, Мадрид предлага много възможности за привличане на потенциални туристи.

Между разглеждане на пазара за бълхи в Ла Латина, закуска на тапас и посещение на градините Las Vistillas, вие ще мечтаете за Мадрид седмици наред! Започнете с безплатна пешеходна обиколка в Мадрид и открийте любимите си улици. С новите хигиенни мерки всички пешеходни турове са оборудвани, за да се адаптират към подходящите мерки за коронавирус, като социално дистанциране и маски.

За разлика от Мадрид, Барселона има различна вибрация, но това не означава, че има по-малко разнообразие! Между парка Монжуик, плажа Барселонета и оживения център на града има за всекиго по нещо. Този емблематичен град е дом на най-невероятната каталунска архитектура с шедьоврите на Гауди, пръснати из целия град. Саграда фамилия, музеят на Пикасо, Паркът Миро са задължителни за посещение и ще изпълнят дните ви с изкуство и красота.

Тъй като Барселона е международен град, това означава, че имате международна храна! Представена е всяка култура и кухня – от вкусна мексиканска храна в Ел Пачуко до изящна италианска в Бронзо. Храната е достъпна и можете сами да решите каква е автентичността на тапас в сравнение с Андалусия!

Барселона е компактен град, което го прави идеален за пешеходци. Изкачете се до Бункерите за несравнима 360 ° гледка към Барселона в цялата й слава, отгоре. Помислете за това да започнете с безплатна пешеходна обиколка приключението си в този уникален град.

Ако сте готови за почивката на живота си, Мадрид и Барселона ви устройват напълно! Насладете се на първата си почивка след карантината и се отдайте на всичко, което тези оживени испански градове могат да предложат. Направете проучвания, подгответе няколко обиколки предварително и бъдете готови да се изумите от красотата, разнообразието и вкусната храна, която ще ви предложи Испания!

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s