Най-скъпият хотел в Дубай


Преди няколко десетилетия ОАЕ беше незабележителна пустинна страна, изнасяща нефт и газ. Но сега там се намират едни от най-популярните хотели по отношение на лукса в страната, които ежегодно приема няколко десетки милиона гости – както туристи, така и бизнесмени. Един от най-скъпите и луксозни курортни градове в ОАЕ е Дубай.

Там е прочутият хотел Burj Al Arab, 5*, Джумейра, Обединени арабски емирства.

Джумейра е един от най-големите централни райони на Дубай. На територията на Джумейра има много елегантни и луксозни хотели, първата перла от които е хотелът Burj Al Arab. Този хотел е най-популярният сред световната общност, а цялата причина е неговият уникален дизайн и интересно местоположение – сградата е построена в морето на изкуствено създаден остров, на разстояние 280 метра от бреговата ивица, и изглежда като платно, опънато от вятъра, оковано във верига до мачтата.

Можете да стигнете до брега с мост или с вода на различни моторни превозни средства, за това хотелът разполага с широк парк от водна техника.

Разстоянието до морето е 150 метра и си заслужава да отидете – заставайки на морския бряг, да видите голямата земя. Там може да помислите за уникалността и значението на това място. Освен открита вода, хотелът разполага с два басейна.

Хотелът предлага на своите гости 202 дуплекс стаи с различна степен на комфорт. Излишно е да казвам, че от всяка стая се вижда морската повърхност… В зависимост от класа на стаите, в допълнение към спалнята и банята, ще намерите джакузи, трапезария, хол, бизнес център, бар плотове, съблекални, личен сейф, кухни и … списъкът продължава и продължава. За отделните стаи има лична услуга камериер.

За хранене на място са на разположение 6 ресторанта и 2 бара, които обслужват със средиземноморска, арабска и международна кухня. Lounge Bar Juna предлага селекция от фини пури.

За бизнеса хотелът е подготвен на най-високо ниво: има амфитеатър с 416 места, кабини за преводачи, модерно оборудване, заседателни зали, бална зала и помощ при организиране на събития.

Децата ще запомнят празниците си със собствено меню и басейн, детски клуб и, ако родителите им желаят, собствена бавачка.

Сред предлаганите услуги са: козметичен салон, СПА – и фитнес центрове, сауна, солариум за фиксиране на тен, пране, поща, библиотека, билярд. Има и допълнителни тренировки – тенис кортове, скуош и голф. Гостите на хотела имат безплатен достъп до водния парк Wild Wadi, разположен от другата страна на морето, на брега на „голямата земя“.

Цената на една нощувка в хотелa, средно, e 2 700 лв. През периода на промоциите цената пада до 1 800 лв. на нощ.

Искате ли да се чувствате като „морски цар“? Това не е трудно да бъде направено, просто трябва да посетите тази арабска „перла“.

 

Region-32

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s