Източник заяви, че има решение за отлагане на парада на Победата


Решението за отлагане на парада за Деня на Победата от 9 май за по-късна дата е взето и ще бъде обявено през следващите дни, заяви източник от администрацията на Президента на Русия, твърдят руските медии.

Очаква се отлагането на на парада да бъде обявено утре, 16 април.

По-рано в сряда Владимир Шаманов, ръководител на комитета по отбрана на Държавната дума, заяви, че руските ветерански организации са изпратили апел до руския Президент Владимир Путин с молба да се отложи парада за Деня на Победата в Москва от 9 май за по-късна дата.

Във връзка със ситуацията в света с коронавирус „от името на цялата ветеранска общност, ви молим да вземете трудно, но както вярваме, справедливо решение за провеждане на военния парад на друга дата, когато в съответствие с епидемиологичната ситуация парадът ще се превърне не в заплаха, а в действителност триумф на мира и сигурността за всички негови участници “, се казва в призива на ветераните към Президента.

Ръководителят на комитета на Думата каза също, че парадът за Деня на Победата може да бъде отложен или за 24 юни – „деня, в който парадът се проведе през 1945 г. под командването на маршал Георги Жуков“, или за 3 септември (Държавната дума прие тази седмица закона за признаването на тази дата като Ден на края на Втората световна война).

По-късно в сряда говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че Кремъл ще разгледа апела на ветеранските организации към държавния глава с искане за отлагане на парада на Победата.

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s