В Германия предложиха да заразят младежи с коронавирус


Александър Кекуле

За да се справите с коронавирусната епидемия в Германия, трябва да се премахне карантината и да се разреши на младите хора в страната да се заразят, но не трябва да чакате ваксината. Това заяви един от водещите немски епидемиолог Александър Кекуле, пише британския The Daily Telegraph.

Кекуле, още през януари, призова германския канцлер Ангела Меркел да направи тест за наличието на коронавирус на всички, идващи от други страни, а сега разработи план, който безопасно ще премахне карантината.

„ Ако започнем да тестваме и проследяваме веригата на инфекции през януари, бихме могли да ограничим епидемията, без да прибягваме до затваряне на граници и карантини“, каза в началото на годината Кекуле.

До март, когато вирусът помете Германия, той призова за затваряне на границата и училищата, тъй като тогава универсалната карантина беше единствената възможност за забавяне на разпространението на вируса и предотвратяване на задръстванията в болниците. Продължителната самоизолация, каза той, може да причини повече вреда от самия вирус. Епидемиологът призова да не се чака ваксината, създаването на която може да се завлече цяла година.

„ Не можем да останем затворени в продължение на шест месеца до една година. Ако направим това, нашето общество и културата ни ще бъдат унищожени “, предупреди Кекуле.
Кекуле смята, че карантината трябва незабавно да бъде прекратена, но това трябва да се направи по безопасен начин. За тази цел той подготви триточков план.

Първо, възрастните хора и тези, които имат хронични заболявания, трябва да останат изолирани.

Според втората точка на плана е необходимо да се премине от социално разстояние към „ интелектуално “.

„Трябва да адаптираме разстоянието към ситуацията. Например касиерката на касата в супермаркета ще бъде изложена на опасност през целия ден. Тя трябва да носи маска, има нужда от подходящи хигиенни мерки. Таксиметровият шофьор трябва да се научи да не пипа лицето си, след като борави с пари “, казва Кекуле.

Трета точка – специално да зарази младото население на Германия с коронавирус.

„Малко под 50-годишна възраст е малко вероятно да умрат или да се разболеят сериозно от коронавируса. Трябва да им позволим да се заразят, за да могат да развият имунитет “, заключи епидемиологът.
Децата са с най-малък риск, така че първо трябва да премахнете катинарите от училища и детски градини, смята Кекуле.

Американската агенция Bloomberg вече предположи, че Германия иска да стане победител в резултат на пандемията на коронавирус. И тя ще го направи по икономически път, като подкрепя стабилността на собствените си фирми и компании.

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s