Поздравление от Движение „Че Гевара“ по случай Деня на космонавтиката


Движение „Че Гевара“ поздравява всички трудови хора, учените, инженерите и мечтателите с Деня на космонавтиката!

На днешния ден през 1961 година в Космоса излетя човек – Юрий Гагарин, Герой на Съюза на съветските социалистически републики.

Неговият орбитален полет се превърна в ярко доказателство за могъщите съзидателни сили на социализма, на хуманизма и прогресивността на социалистическата система, която гарантира развитието във всички обществени сфери.

Заложените основи на ракетната техника, още от времето на Й. В. Сталин, позволиха да бъде обезпечено не само военното равновесие на социалистическия блок в противовес на агресивния западен империализъм, но и дадоха мощен импулс за развитието при усвояване на Космоса от социалистическия човек.

Полетите към Луната, първият луноход, полетите към другите планети от Слънчевата система, създаването на околоземната научно-изследователска станция „Мир“, излизането на човек в открития Космос – това са все гигантски крачки на социалистическия човек, демонстрация на неговите огромни научни постижения.

И днес свободната научна мисъл вярва в неограничените възможности на науката, в неизбежността на победата на социализма и комунизма, в победата на разума над капиталистическото безумие.

Честит празник!

Пожелаваме ви здраве, успехи, нови достижения и победи.

Движение „Че Гевара“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s