Контактите на руските военни с хора в Сирия са ограничени


Военните на Руската федерация в Сирия засилиха санитарните мерки на фона на ситуацията с коронавируса, каза генерал-полковник Евгений Устинов, командир на руските сили в тази страна.

„Въведени са ограничителни мерки, контактът с местното население е сведен до минимум, превозните средства, влизащи и излизащи, са ограничени. Всички събития, включващи масово участие на персонал, са забранени“, заяви Устинов на среща, ръководена от руския министър на отбраната Сергей Шойгу във вторник.

Военните на Руската федерация в Сирия се проверяват за коронавирус, използвайки тестови системи, на разположение на лекарите от руската група са 990 такива теста. Персоналът на групата е напълно снабден с лични предпазни средства и термометри, каза Устинов.

Командирът каза, че в дейностите по профилактика на коронавирусите в групата са участвали 4 медицински отряда с възможност за разполагане до 300 легла и формиране на 15 медицински и медицински екипи.

Войските за радиационна, химическа и биологична защита участват в тези дейности с комбиниран специален преработвателен блок и диагностична лаборатория “, каза генерал-полковникът.

Засилен медицински контрол се организира във всички обекти на военната група в Сирия – извършват се медицински прегледи, военните измерват температурата си поне 4 пъти на ден с помощта на безконтактни инфрачервени термометри. Предметите от ежедневието на личния състав и всички общи части се дезинфекцират, а контролът върху спазването на личната хигиена от страна на военните също се затяга.

Устинов подчерта още, че сред руските военни и цивилни служители в Сирия не са открити случаи на коронавирусна инфекция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s