Званието „Загинали герои“ е присвоено на 14 загинали от COVID-19 лекари от Китай


Правителството на китайската провинция Хубей е присвоило званието „Загинали герои“ на 14 медици, които са загинали, сражавайки се с епидемията от коронавирус.

В списъка на имената е и Ли Венлян, който беше един от първите, които се опитаха да предупредят за разпространението на болеста в Ухан.

Званието „Загинали герои“ се присъжда и на лекарите Ван Бин, Фен Сяолин, Цзян Сюецин, Лю Чжимин, Чжан Канмей, Сяо Цзюн, У Юн, Лю Фан, Ся Сиси, Хуан Венцзюн, Мей Чжунмин, Пен Инхуа, Ляо Цзянцзюн.

„Без да обръщат внимание на собствената си безопасност, те са проявили решителност и самоотверженост, пожертвали са живота си за изпълнение на своята главна мисия – служение на народа“, – се казва в заявлението на правителството на провинция Хубей.

Властите на Хубей подчертават, че от момента на образуването си в Китай епидемията от COVID-19 се превръща в най-извънредната ситуация в областта на общественото здравеопазване с най-бързото разпространение и най-мащабната по обхват.

„Многочислените медицински работници и онези, които водеха противоепидемиологичната борба, храбро се сражаваха на предната линия за профилактика и контрол върху разпространението на заболяването. Те внесоха своя изключителен принос в победата на Хубей и Ухан в тази отбранителна война. Появиха се много примери, достойни за възхвала, и тези 14 наши другари са най-добрите техни представители“, – се казва в заявлението.

„Загинали герои“ е най-висшето почетно звание, което се присъжда от Комунистическата партия на Китай и страната на граждани, посветили своя живот на служба на държавата, обществото и хората.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s