Деца се включиха в ритуалите за Богоявление в „Западен“


Ден след празника, малчуганите от пловдивските детски градини „Мир“ и „Светла“ се включиха в отбелязването на Богоявление. Техен гост бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

В „Мир“ децата изпълниха хоро във водите на басейна по примера на своите батковци от Калофер. Облечени в носии, те смело влязоха в басейна и под звуците на народна музика пресъздадоха уникалния обичай.

На събитието присъства и отец Пантелеймон от храм „Свети Климент Охридски“. който благослови децата и им пожела да са здрави.

Вчерашният празник Богоявление бе отбелязан и в другата детска градина с басейн в „Западен“ –„Светла“. След като казаха заедно молитвата „Отче наш“, малчуганите се втурнахав басейна в надпревара кой пръв ще извади кръста.

И тук отец Пантелеймон благослови децата и всички работещи в градината, като им пожела здрава иуспешна година. От четири години той запознава най-малките с християнскитеценности, като посещава детските заведения в района.

Отец Пантелеймон обеща намалчуганите догодина отново да им дойде на гости и да извърши ритуалнотохвърляне на кръста във водата, за да бъдат всички здрави.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s