Индия въвежда сертификат за ваксинация за туристи


Covid-паспортът или Сертификат за туристическа ваксинация получи подкрепа от правителството на Индия.

Според местните вестници сертификатите могат да успокоят пътниците. Туристите ще знаят, че почивката в страната е безопасна и затова ще бъдат по-склонни да дойдат.

Тези стремежи обаче имат и недостатък. Сертификатите за ваксинация (дори и да не са с паспорт) не са популярни сред класическите туристи. Особено що се отнася до въвеждането на ограничения за тези, които по някаква причина нямат тези документи.

Сертификатът за ваксинация ще помогне за изграждането на доверие сред пътниците в безопасността, казва Пиюш Тивари, директор по търговия и маркетинг в Индийската национална корпорация за развитие на туризма (ITDC).
Според наличната в момента информация в самата Индия стартирането на местна кампания за ваксинация ще стимулира туристическите пътувания без колебание. И това е най-важно на този етап.

В същото време Индия счита за целесъобразно да използва две собствени ваксини. Хората, които желаят да се ваксинират в Индия, трябва веднага да получат предварителна сертификация. Този документ се издава след получаване на първата доза.

Окончателният документ за пътуване не се издава, докато не се получи втората доза ваксина.
В национален мащаб различните държави разглеждат появата на този документ като „двигател“ за пътуване. Ако при други условия длъжностните лица не са готови да отворят граници и да пуснат туристи, туризмът ще направи всичко туристите дс могат да бъдат приемани поне след ваксинации. Засега ваксинацията не е задължителна.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s