Турция въведе нови ограничения за новогодишните празници


Снощи, 14 декември, турският президент обяви, че жителите ще трябва да спазват нови ограничения за новогодишните празници.
До последния момент местното население се надяваше, че Турция, както и преди, ще бъде лоялна по този въпрос. Но се оказа малко по-различно.

Посочваме какви правила ще спазват туристите и за какво могат да бъдат глобени.

Преди всичко президентът съобщава, че вечерният час ще бъде в сила до 4 януари. Това означава, че ако се празнуват новогодишните празници, това ще бъде скромно. Но, все пак, има и някакви отстъпки за туристите.

Туристическата индустрия в страната вече открито декларира, че туристите ще почиват както преди. Никой няма да отмени програмите, които ще се проведат.

През нощта на 31 декември срещу 1 януари само работниците от определени сектори ще имат право да напускат домовете си.

Всички останали ще останат у дома, но не и чуждестранните туристи.

След 21:00 ч. не може да се излиза. Тази мярка се счита за необходимо продължение на предишния закон, който регулира комендантския час.

Представители на приемащите компании не бият тревога. Това означава, че никой не ги притеснява да работят.

Веднага след като някои ограничения окажат влияние върху туризма, информацията започва да се появява в социалните мрежи, форуми и вестници.

Туроператорите се притесняват от възможни загуби, поради което предпочитат да не мълчат, ако някаква ситуация ги разстрои.

Засега туристите нямат проблеми да почиват в Истанбул и в други градове. За неспазване на комендантския час те не подлежат на строги санкции. Ако човек има потвърждение за статута си на турист у себе си, правоприлагащите органи не го наказват. Освен това все още няма информация някой да проверява туристи.

Единственото неудобство, което туристите могат да срещнат, е ограничената работа на ресторантите.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s