Европа може да въведе пълнo събиране на информация за туристите


Изглежда, че пълният контрол върху туристическия поток наистина е много близо.

Все повече летища обявяват въвеждането на допълнителни проверки.

Европейската визова информационна система, която осигурява пълна проверка на пътниците, ще започне да функционира скоро. По-специално ще бъде обърнато специално внимание на гражданите, кандидатстващи за краткосрочни туристически визи. По този начин може да се постигне най-високо ниво на сигурност, смятат в Европа.

Допълнителната информация трябва да се контролира постоянно. Това е единственият начин да се спечели увереност и сигурност. За тази цел ще бъде подписано ново споразумение (само за ЕС). Въз основа на това споразумение ще бъде възможно да се засилят изискванията за биометрична информация, която се събира за всеки турист.

Ще бъде създадена нова база данни, която съдържа всички параметри за използване в програми за идентификация на лица. Ако преди това деца под 12-годишна възраст не са получавали пръстови отпечатъци, то в близко бъдеще това изискване няма да важи за деца на възраст под 6 години. При издаване на всякакви визи ще бъде събрана възможно най-пълна информация за пътуващите.

Секторът на сигурността е постоянно изправен пред нови рискове и предизвикателства. Необходимо е да се реагира своевременно на всички промени, за да се осигури максимална безопасност на населението.

В момента е известно, че тази инициатива е с експериментален характер, но ако е ефективна, ще бъдат взети подходящи мерки.

Както можете да видите, контролът е почти основната задача на европейските летища.

Много често различни хора кандидатстват за туристически визи, но преследват съвсем други цели. И тези цели не винаги са законни.

В Европа казват, че това ще даде шанс за установяване на пълен контрол в името на сигурността.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s