Племена, които не са докоснати от цивилизацията


Считаме планетата за напълно изследвана – какво необичайно може да се скрие в свят, в който човек вече е успял да се спусне на дъното на океана и да се изкачи до най-високия планински връх? Цивилизацията ни изравнява, заличавайки границите между държави и народи, превръщайки постепенно най-закоравелите привърженици на родната култура в космополити.

Но въпреки това все още има такива племена, които просто не искат да имат нищо общо със съвременния свят, като отново и отново разочароват всички опити за контакт.

Ето 3 изолирани племена, които са успели да запазят примитивния си начин на живот през 21 век.

Племето Сурма, Етиопия

Малко плато, сгушено в планините между Кения, Етиопия и Судан, се превърна в дом на едно от най-странните племена в света. Сурмите са открити едва в края на миналия век и все още отказват да осъществяват контакт с цивилизацията. Външният вид на аборигените е доста забележителен: те обичат да украсяват обръснатите си глави с причудливи композиции от цветя и пръчки, а долната им устна е опъната до невероятни размери.

Племето Джаксън Уайтс, Северна Америка

Към 1790 г. всички индиански племена в Северна Америка са били известни на държавата. Ето защо появата на напълно нов тип аборигени близо до Ню Йорк беше истински шок за американците: Джаксън Уайтс, така като те бяха кръстени от белите, се „изхитрили“ да пропуснат битките за собствените си територии, както и гражданската война и войната за независимост.

Племето Рук, Виетнам

Това племе е открито по време на войната във Виетнам. Ужасени местните жители избягали от горящите гори, залети с американски напалм, откривайки съществуването на други хора на планетата за първи път от векове история.

 

Region-32

2 коментара към “Племена, които не са докоснати от цивилизацията”

  1. Светът е пъстър и независим.Различието не ни отдалечава и не отнема права.

    Харесвам

    1. Разбира се,че няма нищо лошо в РАЗЛИЧНОТО…стига ТО да няма претенции,към различията на другите хора и култури.Особенно когато става въпрос ЗА ГОСТУВАЩИ НИ „РАЗЛИЧНИ“ хора!😉

      Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s