В Италия от днес се въвежда извънредно положение заради COVID-19


В цяла Италия от днес има забрана да напускате дома си след 22.00 ч. без основателна причина.

Снощи министър-председателят на републиката Джузепе Конте подписа съответния указ, който съдържа редица допълнителни ограничителни мерки, въведени във връзка с увеличаването на броя на инфекциите с нов тип коронавирус.

В страната търговските центрове започват да се затварят през уикендите и празниците, музеите и изложбите спират да работят, старшите класове на училища и лицеи са напълно прехвърлени на дистанционно управление, заетостта на транспорта е възможна с не повече от 50 процента.

Той също така въвежда задължителното носене на маски за ученици от началното училище дори по време на уроци. Преди това те бяха принудени да носят маски само по време на почивката.

Освен това правителството въведе разделянето на националната територия на рискови зони: висока, средна, умерена. Вземат се предвид различни параметри, включително тези, хоспитализирани с covid, разпространението на вируса и допълнително се затяга карантинният режим. Червената зона включва Ломбардия, Пиемонт, автономната провинция Болцано (където местните власти въведоха карантина). Горните региони ще имат забрана за влизане на всички, които не пребивават постоянно в тях.

Всички магазини ще бъдат затворени, с изключение на хранителни стоки и основни артикули. Само детските градини и началните класове ще продължат да работят. Ще можете да спортувате само на открито и индивидуално.

В същото време в „оранжевите зони“ ще бъдат наложени ограничения за напускане на градовете с постоянно местожителство, ресторантите ще бъдат затворени (ще работи само за внос). Зоната включваше южна Апулия и Калабрия, северното Венето и Лигурия.

Що се отнася до „зелените зони“, всички национални ограничения важат за тях.

В Италия броят на заразените се увеличи значително през последните седмици. Той достигна почти 760 хиляди, загинаха 39,5 хиляди души.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s