Китай няма да се отвори за туристи през този зимен сезон


Министерството на културата и туризма на Китай издаде официална заповед за допълнително засилване на превенцията и контрола на есенните и зимните епидемии.

Наред с другите разпоредби, тя съдържа намерението да не се възобновява работата на туристическите компании и онлайн туристическите агенции за организиране на групови и пакетни обиколки, както входящи, така и изходящи. Вместо това се препоръчва да се съсредоточат върху въвеждането на усъвършенствани санитарни стандарти в забележителностите, в хотелите и туристическите агенции.

Длъжностните лица мотивират това решение с „продължаващото разпространение на коронавирусна инфекция по света и все още съществуващия риск от спорадични случаи и локални огнища в близко бъдеще, особено през есента и зимата“.

По този начин надеждите за бързо възобновяване на туристическите пътувания до Китай, както и за бързото възобновяване на пристигането на туристи от „Поднебесната империя“ по света едва ли са оправдани.

Наскоро китайските власти забраниха на редица авиокомпании да изпълняват дори така наречените хуманитарни полети до 26 ноември заради коронавируса.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s