Куба отваря повече провинции за туризъм


13 от 16-те провинции на Куба ще бъдат отворени за международен туризъм от следващия понеделник. Тази информация беше съобщена от министър-председателя на страната.

В Куба са уверени, че са успели да свикнат да работят в коронавирусна среда и да осигурят максимално ниво на защита на местното население и чуждестранните туристи. За това ще бъдат взети всички възможни мерки.

Пътуващите се интересуват предимно от Хавана, но тази дестинация все още е затворена. Полицейският час остава в сила в Хавана.

По време на дискусия за възстановяване на туризма в страната се изказа и президентът на Куба, който каза, че Куба вече се е научила да живее с коронавируса. Съответно никой не предвижда никакви проблеми. Смъртността от Covid-19 продължава да намалява.

Ако строгите мерки за борба с коронавируса се запазят, тогава нормалният живот може да бъде възстановен. Това се отнася както за икономиката, така и за социалната страна. Хазната пострада силно по време на пандемията на коронавируса, така че трябва да се помисли как да бъде подобрена ситуацията.

Животът на кубинския народ зависи от това как се развива туризмът. Вече неведнъж е отбелязвано, че Куба страдала от проблемите с Америка. Като се прибави, че коронавирусът също оказа голямо въздействие, проблемите стават още по-ясни.

Куба не приемаше чуждестранни туристи в продължение на шест месеца.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s