Рисковете от заразяване с коронавирус в самолета са минимални


„Рисковете от заразяване на туристи с коронавирус в пътнически самолет са незначителни, ако се вземат мерки за опазване на здравето“, заяви главният европейски регулатор на авиационната безопасност.

Експертите оценяват риска от инфекция с Covid-19 на борда на самолета като незначителен. През последните няколко седмици само 7 човека от 3 милиона пътници са имали симптоми на Covid-19, докато са били на борда. Това се доказва от данни на EASA.

EASA заяви: „Летищата и авиационните компании наблюдават отблизо рисковете от разпространението на коронавирус.“

Германските учени имат подобно мнение за рисковете от инфекция.
Като доказателство те описаха един от полетите. Полетът продължава 4 часа и 40 минути. На борда са летели 102 пътници. Повече от двадесет от тях са членове на една и съща туристическа група.
По-късно става известно, че 7 дни преди полета те са имали контакт със служител на хотел, болен от коронавирус. По време на полета никой от членовете на туристическата група не е имал симптоми на коронавирус. Те не са носили лични предпазни средства на борда.
При пристигането от туристите са взети проби за Covid-19. Месец по-късно учените се свързали с всички в този полет. Те им задали няколко въпроса за контактите им с болни хора и наличието на някакви симптоми.

Четирима членове на туристическата група показали симптоми на коронавирус. При още двама пътници те се появили малко по-късно. Само един е бил болен, но без симптоми.

И само двама от всичките пътуащи, които са били до болните членове на групата, са потвърдили заразата.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s