В Италия се очаква мащабна икономическа катастрофа


Надеждите на италианската туристическа индустрия за летния сезон рухнаха. Ако ситуацията остане същата, тогава през зимата тук се очаква пълномащабна икономическа катастрофа. Експертите не очакват ситуацията да се подобри.

Туристическата индустрия на страната претърпя огромни загуби. Освен това ситуацията се влошава от многобройните предпазни мерки, налагани на туристическата индустрия. Всичко това заедно образува „черна дупка“ в бюджета на страната. И няма с какво да се запълни.

Нека очертаем тази ситуация в цифри. Най-горещият сезон в Италия е Ферагосто през август. През този период около 60% от местните жители излизат в отпуск. Предпочитат да го прекарат в курортите на своята страна. Също така тази година имаше известен приток на туристи от Северна Европа. Но това не бе достатъчно, за да спаси туристическата индустрия.

ENIT заяви: „Щетите, които ще претърпим от отсъствието на чуждестранни туристи, ще надхвърлят 24,6 милиарда евро. Вътрешните разходи за пътуване също се очаква да паднат. Сривът ще възлезе на 43,6 милиарда евро. “
Според експерти дори при добър растеж тежестта на настоящите загуби ще се усеща до 2022 година. Най-големи загуби ще понесат най-популярните туристически дестинации – Рим, Венеция и Флоренция.
Според представители на туристически компании за първи път са изправени пред нулева печалба и сто процента отмяна на резервации. Първите, които „заговориха“, бяха градовете, които някога са се борили срещу притока на туристи. Те се оплакват, че просто няма да имат какво да ядат, ако границите не бъдат отворени до края на тази година.

Трябва да се отбележи, че в Италия не се очаква облекчаване на ограничителните мерки. Същото не може да се каже за повторна карантина поради втората вълна на коронавирус.

В това време мнозинството от представителите на туристическата индустрия говорят за 100% спад в туристическия поток.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s