Нов вид отдих набира популярност в Русия


Броят на местата за глемпинг (glamping) в Руската федерация се е увеличил. През 2019 г. те бяха около 60, а сега вече са около 120.

Според президентът на Асоциацията за глампинг на Русия напоследък този вид отдих набира популярност. Туристите предпочитат да организират всякакви пътувания, понякога дори да правят сватби в места за глемпинг. Цената зависи от това къде се намира глемпингът. Ако говорим за прости формати и местоположения, цената варира от 4000 до 8000 рубли (от 90 до 180 лв.) на човек.

Но може да има уникални места, за които трябва да платите до двеста хиляди рубли (4 500 лв.) на човек. Както при всяка ваканция, всичко зависи от условията.

Също така е необходимо да се посочи как тази концепция се различава от познатия къмпинг. Ако къмпингът осигурява минимални условия и не винаги най-удобното място, тогава глемпингът предполага по-добри условия.

В този случай се осигурява и отдих в естествени условия, но се предоставят максимално възможните услуги. Туристите могат да се насладят на хотелско обслужване, интернет, удобни легла и климатик. Но няма единни стандарти за тази област.

Мнозина вярват, че класическите пансиони скоро ще останат в миналото. Младите туристи се интересуват от ярки емоции и нови възможности за отдих. Появяват се помещения за настаняване, които осигуряват спокойна почивка далеч от шумния град. И тази ваканция е търсена.
Но глемпингът има и своите недостатъци. Можете да живеете в палатка само през топлия сезон. През зимата никой не може да предложи такъв формат за настаняване.
Предприемачът обаче трябва да осигури защитата на своето съоръжение. Необходими са известни усилия, за да поддържате палатката си в добро състояние. И струва пари.
Съответно всички тези разходи по време на туристическия сезон трябва да бъдат възстановени.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s