Италия намери нов начин за защита срещу коронавирус


Различните страни предприемат различни мерки за предотвратяване на предаването на коронавирусна инфекция.

Понякога тези мерки изглеждат дори абсурдни. Чрез проби и грешки е възможно да се намери идеалният вариант за защита на местното население и туристите.

В Италия е разработено приложение, наречено Immuni. Това приложение е разработено с цел да се предотврати контакт с хора, заразени с коронавирусна инфекция.

Чуждестранните пътници, които идват в страната, ще получат предложение да използват тази програма. Представители на италианското министерство на здравеопазването и технологичните иновации са участвали в разработването на това приложение.

Специална система помага да се проследят контактите и да се предупреди конкретно лице за потенциална опасност. Ако хората разберат, че наблизо има заразен човек, ще се спазва социална дистанция.

Въпреки факта, че напоследък никой не вярва в ефективността на карантината, информацията за опасността може да бъде тревожеща. Това приложение е напълно анонимно, тъй като не изисква геолокация или идентификация на потребителя. Всички данни се съхраняват криптирани.

Ако чуждестранен турист изпитва симптоми на коронавирус, той може да потърси помощ чрез това приложение. В допълнение към информацията за възможната опасност, потребителят ще получи данни за това как най-добре да действа във всяка ситуация.

В рамките на 14 дни след напускането на Италия чужденецът може да получава известия за възможни контакти със заразени хора.

Това приложение вече може да бъде изтеглено от магазините на Google и Apple на пет езика.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s