Туроператорите в Русия критикуват правилата за влизане в Гърция


Стана известно, че Гърция е готова да приеме руски туристи. Подготвени са и са правилата, според които пътуващите ще посещават тази страна.


Но има един важен момент, който пречи на туристическите оператори да формират пълноценни програми. И такъв момент е ограничението за броя на туристите от Русия.

Трябва да се отбележи, че според подобна схема Гърция приема и туристи от Израел. Преди това им беше разрешено да посещават страната, но броят на гостите е строго ограничен. Отначало Гърция обяви, че ще позволи на по 600 израелци. От 1 септември страната реши да увеличи лимита и да приеме до 1200 гости от Израел.

Благодарение на въвеждането на тази практика беше възможно да се идентифицира важен проблем.

Нито авиокомпаниите, нито туристическите оператори знаят кога може да бъде надвишена допустимата граница за броя на туристите. Следователно имаше прекалено много транспорт, организиран от туристически оператори.

Туристите трябва да попълнят въпросник 24 часа преди отпътуването за Гърция. Този формуляр предоставя цялата информация за пътуването.

Задължително е да се посочи времето на престой в Гърция. Тази система работи по такъв начин, че не могат да бъдат получени повече от 500 разрешителни за влизане.

Дори да приемем, че туроператорите продават условно 1000 билета, тогава петстотин души пак няма да могат да използват тази услуга. Съответно могат да възникнат проблеми за туристите и туроператорите.

Съвсем логично е никой да не изпраща полупразни самолети до Гърция.

Експертите вярват, че лимитът за посетители скоро ще бъде увеличен. Все още не е ясно как туроператорите ще бъдат уведомени, че разрешеният брой туристи вече са пристигнали в Гърция и те не могат да работят и да продават билети.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s