Гърция е принудена да въведе нови ограничения – хотелите могат да приключат сезона предсрочно


Гърция въвежда нови ограничения поради увеличаването на случаите на коронавирус. Те ще засегнат и туристическата индустрия.

 

Ограничения се налагат за работата на ресторанти и барове през нощта. Забраната за тях ще важи до 23 август. По-конкретно, работата на ресторантите и баровете по островите, които са най-търсени от туристите, ще бъде засегната. Сред тях са Родос, Закинтос, Санторини, Крит, Миконос и други. Подобни мерки се очакват и в гръцките градове – Катерини, Солун, Волос и др. От 11 август в Гърция са забранени тържествата. Събитията, при които е невъзможно да се задържи дистанцията, също бяха забранени. Както и сватбите с повече от 50 души.

 

В допълнение към налагането на забраната за ресторанти и барове, гръцкото правителство обяви по-строги ограничения за пътуване. Те ще засегнат редица държави от Европейския съюз и Балканския полуостров. Белгия, Швеция, България, Испания, Албания, Холандия и Чехия са включени в списъка на страните, които се ангажират да предоставят отрицателен резултат от 17 август. Техните граждани трябва да получат резултати от тестове не по-рано от 72 часа преди да влязат в страната. От 16 август до 750 души ще могат да преминават през гръцко-албанската граница всеки ден.

 

Същевременно има и отпускане на някои мерки. Например, натоварването на кораби се с 30% и достигна 80%. Въпреки това повечето от мерките за туристическия бизнес са по-скоро отрицателни. Затворените граници са основната пречка за хотелиерите днес.

Гърция е в очакване на втора вълна от коронавирус. Днес страната е отворена за повечето европейски страни. Най-голямо натоварване се наблюдава на самолети от Англия, Германия и балтийските страни.

Намалението на полетните програми се наблюдава със страни, от които Гърция започна да изисква сертификат. Резервациите в големите хотели не е лоша, защото те могат да си позволят големи отстъпки. Но малките хотели не са в състояние да се конкурират с тях поради ниската рентабилност. Ако новите дестинации не се отворят преди края на този месец, редица гръцки хотели обявиха намерението си да прекратят сезона предсрочно. Някои от тях вече обявиха прекратяването на приема на гости от 15 септември.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s