Николова разговаря с Н. Пр. посланик Анатолий Макаров


По инициатива на вицепремиерката и министър на туризма Марияна Николова се проведе конферентен разговор с посланика на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, а в следващите дни се очаква ЕС да излезе със становище дали ще включи Русия в списъка на държави извън Общността, с които може да отвори границите си.

“Надявам се Русия да отпадне от забранителния списък, като реципрочно Вие също да извадите България от забранителния списък за пътувания на руснаците”, подчерта в разговора с посланик Макаров вицепремиерката.

Николова подчерта пред посланик Макаров, че Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за гостите и туроператорите, предлагащи България като приоритетна дестинация.

Според нея, руските туристи са добре дошли по българското Черноморие през август и септември, а след това в СПА и зимните курорти. Българските власти са потвърдили пред Росавиация готовността на националния превозвач “България еър” веднага да възстанови полетната си програма след получаване на разрешение от руска страна за възобновяване на международните полети до България.

Консулските служби на нашата страна в Руската Федерация също имат готовност да започнат оперативно работа по издаване на туристически визи при отваряне на границата с Русия, стана ясно още в разговора.

В разговора страните се договориха за организирането на българо-руски туристически форум в страната ни през последното тримесечие на 2020 г. Той ще бъде посветен на оздравителния и балнеоложки туризъм след глобалната пандемия от COVID-19 и ще е част от подписаната между Министерството на туризма и Федералната агенция по туризъм Програма за съвместни действия.

В следващите дни се очаква вицепремиерът Николова да проведе конферентен разговор и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация Зарина Догузова.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s