Австрия, Гърция, Франция: В Европа отново се налагат ограничения


От утре, 24 юли, в Австрия отново се въвежда задължителното носене на маски на закрито. В банкови клонове, супермаркети, пощенски станции и други заведения маската ще стане задължителна.

Информацията беше официално оповестена от канцлера Себастиан Курц на пресконференция.
Тази мярка беше взета поради факта, че честотата на заболеваемост от коронавируса расте бързо. Мнозина смятат, че именно отварянето на границите е причина за увеличаването на броя на случаите. Коронавирусът буквално идва от чужбина. По принцип става дума за онези туристи, които идват от почивка, прекарана в чужбина.

Австрийският канцлер заяви, че маските ще бъдат носени, за да се повиши просто бдителността на местното население. Ако човек ходи в маска, тогава социалната дистанция ще бъде по-сигурна.

Имайте предвид, че в момента много европейски страни са изправени пред увеличаване на броя на случаите. Туристическият бизнес и самите туристи се стремяха към свобода на движение. Границите бяха отворени не толкова отдавна, но вече е ясно, че има смесване на граждани и активна обмяна на вируса.

От 20 юли тази година Франция се присъедини към броя на европейските страни, където носенето на маски стана задължително. Нарушаването на този закон води до глоба в размер на 135 евро.

Маските бяха върнати и в Гърция.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s