Кипър се отвори за туристите от 50 държави


В понеделник властите на Република Кипър взеха решение да разрешат на туристи от петдесет държави да влизат на острова, но с различни условия, които ще влязат в сила на 23 юли. Това се посочва в изявление, публикувано в понеделник от кипърското Министерство на здравеопазването.

Както и преди, всички чужди държави, в зависимост от преобладаващата епидемична ситуация в тях, са разделени на три категории.

Първата група включва държави, чиито жители могат свободно да дойдат на острова без допълнителни документи, но кипърските власти имат право на летището да подлагат някои от тези туристи на диагностични тестове за коронавирус.

Туристите от страните от втората група ще трябва да предоставят сертификат на граничния контрол, в който се посочва, че тестът за наличие на коронавирус, даден от тях не по-късно от 72 часа преди отпътуване, е с отрицателен резултат.

Третата категория обединяваше всички държави, които не попадат в първите две. Сега тя включва само малка група държави. Условията за приемане на туристи от тези страни е наличието на сертификат за отсъствието на коронавирус и прекарването на първите 14 дни в самоизолация при пристигане в Кипър . Следователно на практика вероятността туристи от страни от третата категория да пристигнат на острова е практически нулева.

Според версията на списъка, актуализирана в понеделник, страните от първата категория включват Австрия, Унгария, Гърция, Германия, Дания, Ирландия, Исландия, Канада, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Малта, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Република Корея, Словакия, Словения, Финландия, Швейцария, Естония и Япония. Втората група включва Австралия, Алжир, Андора, Белгия, България, Ватикана, Грузия, Испания, Италия, Китай, Мароко, Монако, Холандия, Руанда, Сан Марино, Тайланд, Тунис, Уругвай, Франция, Хърватия и Чехия. И накрая, третата група включва Великобритания, Люксембург, Португалия, Румъния, Сърбия, Черна гора и Швеция .

Туристи от всички останали страни все още не са разрешени на острова.

Самата епидемична ситуация в Кипър остава благоприятна. В понеделник на острова не бе открит нито един случай на инфекция, а ден по-рано – един нов заразен.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s