Влизането в Хърватия – по нови правила


От 11 юли тази година туристите от трети страни могат да влизат в Хърватия само ако имат отрицателен тест за коронавирус. Този тест трябва да се направи не по-късно от 48 часа преди прогнозното пристигане.

Влизането в Хърватия вече многократно е обсъждано от експерти. Тази страна е много посещавана и затова е необходимо да се уведомяват туристите за възможни проблеми.

Хърватия беше един от първите страни, които дадоха старт на своя летен сезон. Туристическата инфраструктура на държавата работи в стандартен режим. Хиляди места за настаняване са подготвени за приемане на туристи. Пътуващите от трети страни могат да пристигнат в Хърватия от 15 юни. Туристическият поток може да бъде ограничен само поради липсата на реципрочен транспорт със страни, които са доставчици на туристи. Хърватия промени правилата за приемане на гости от 11 юли тази година. В частност, това се отнася за същите тези трети страни.

Както и преди, от туристите няма да се изисква да се самоизолират в продължение на 14 дни след пристигането си.

Обаче, за да получите разрешение за преминаване на границата, трябва да предоставите документ, потвърждаващ липсата на коронавирус. Тестът трябва да бъде направен не по-късно от 48 часа преди очакваната дата на пристигане в Хърватия.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s