Унгария е първата държава от ЕС, която отвори граници за влизане от Русия


Влизането на територията на Унгария от Русия ще бъде разрешено от 15 юли.

„В рамките на епидемиологичните мерки, въведени във връзка с COVID-19, правилата за влизане в Унгария ще се променят от 15 юли 2020 г. Според решението на унгарските епидемиологични власти Русия стана една от страните в жълтата зона (страните с повишен риск от COVID-19 са разделени на „жълта“ и „червена“ зони) „, се казва в специален правителствен доклад.

 

Отбелязва се, че унгарските граждани и техните семейства, които пристигат от Русия, както и „не-унгарски граждани“, трябва да преминат медицински преглед след влизане в страната.

 

Ако няма съмнение за коронавирус, пристигащият ще трябва да бъде в карантина за 14 дни.

 

„Карантината може да бъде избегната, само ако два теста за наличие на коронавирус през последните пет дни (с разлика от 48 часа) показват отрицателен резултат и това е потвърдено с документ на унгарски или английски език“, посочват от посолството на Унгария в Москва.

 

Дипломатическата мисия подчертава също, че на чуждите граждани с подозрения за коронавирус ще бъде отказвано влизане в Унгария .

 

По-рано Роспотребнадзор изпрати до Министерството на транспорта и Федералната агенция за въздушен транспорт списък от 13 страни, с които Русия може да възобнови полетите на първи етап, сред които по-специално беше Унгария .

В същото време с решение на Съвета на ЕС Русия не беше включена в първоначалния списък на държавите, с които общността е готова да отвори границите си.

Новото издание на списъка с „безопасни страни“ трябва да бъде подготвено от Съвета на ЕС до 15 юли, пише ТАСС .

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s