Липсата на германски туристи в Турция може да бъде от полза за руснаците


Германските туроператори по нареждане на властите до 1 септември премахват всички програми за Турция , като се преориентират към курортите в Испания, Кипър, Гърция и Португалия.

Германското правителство препоръча на гражданите си да се въздържат от пътуване и почивка в Турция до 31 август. Близки с Германия позиции поддържат и в Нидерландия и Швейцария. Единственото изключение беше решението на Обединеното кралство: британски туристи, които се връщат от Турция, няма да стоят в задължителна 14-дневна карантина.

Русия също не се стреми да възобнови полетите с Турция и отвори границите си. По-рано Министерството на транспорта на Руската федерация заяви, че възобновяването на въздушната комуникация с тази страна от 15 юли, както по-рано се предполагаше, няма да се случи. Но наблюдателите не изключват, че известен напредък все още може да се случи в края на юли – началото на август.

Ако това се случи, тогава, според руските оператори, отсъствието на немски туристи в турските курорти през сезон 2020 ще бъде от ползва за руския пазар. Основното предимство за гостите от Русия ще бъде наличието на стаи в популярни хотели .

Възможно е на етапа на откриване на въздушни връзки с Руската федерация хотелиерите да предложат на руснаците изгодни специални оферти, за да запълнят бързо недостига на туристи от други пазари и да гарантират натоварването на техния капацитет.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s