Деветдесет и девет острова


В националния парк Сайкай, близо до историческия град Сасебо в префектура Нагасаки, Куджукушима ви очаква – това е една от най-впечатляващите морски гледки в Япония.

Името се превежда като „99 острова“, въпреки че всъщност има повече от двеста! От тях само четири са обитавани, докато останалите са практически недокоснати от човека.

На брега ще намерите много платформи за наблюдение. От една от тях – Ишидаке – се заснемат първите кадри от холивудския филм „Последният самурай“, където на залез слънце златни вълни се разбиват между островите.

От тук можете да се възхитите не само на островите Куджукушима, но и на гледка към град Сасебо. А кадър, подобен на този от филма, ще можете да направите от март до октомври.

В курорта Kujukushima Pearl Sea можете да наемете каяк и да отидете на разходка с делфини. А също – да плавате с яхта или дори с истински галеон между парчетата суша, пръснати в залива.

През майските празници и от август до ноември круизите се предлагат и по залез слънце.

Гледките от брега, разбира се, са впечатляващи, но за да усетите очарованието на контрастните пейзажи и да разгледате добре зелените скалисти зъбери, издигащи се над водата, горещо ви препоръчваме да плавате по-близо.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s