Кипър тъгува за руснаците


Юли е пагубен месец за туристическата индустрия в Кипър поради липсата на стратегически пазари – Русия, Украйна, Израел и Ливан.
Това заяви заместник-министърът на туризма на Кипър Савас Пердиос по време на среща с кмета на Пафос Федонас Федонос.

Думите на политика са цитирани от кипърските медии. На гражданите на Русия, Украйна, Израел и Ливан е забранено да преминават границите на ЕС до стабилизиране на епидемиологичната ситуация в тези страни.

Други два важни пазара – Германия и Обединеното кралство – също са под въпрос.

Жителите на Германия не бързат да пътуват, страхувайки се от нови огнища на коронавирус. А правителството на Кипър класифицира Великобритания като „С“. Това означава, че честотата на коронавируса спада, но е още далеч от пълно стабилизиране. Само след прехода на държавата към категория „А“ или „Б“ ще бъде възможно да се говори за пълното възстановяване на туристическите отношения.

Савас Пердиос очаква да ситуацията да се промени едва през август. До края на 2020 г. Кипър се надява да получи поне 25% от туристите от миналогодишния обем.

В момента кипърските власти се надяват да оцелеят с печалбите от вътрешния туризъм, по-специално от кипърските пътувания до местните плажове.

Една от атрактивните дестинации за гражданите на страната е Пафос. Вярно, според кмета на Пафос, хотелиерите заявиха, че не могат да напрвят осезаеми отстъпки.

От гледна точка на политика, с подобен подход не може да се стигне далеч: сега много туристи са загубили предишните си доход, а намаляването на цените ще помогне за увеличаване на вътрешния туристически поток.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s