Kак курортите в Израел приемат туристи


Нетания

Туристическата асоциация в Нетания сподели информация за това как туристическите съоръжения в града се възстановяват от пандемията.

В израелския курорт Нетания повечето хотели отвориха.
На плажовете се наблюдава носене на маски и физическо разстояние от два метра между почиващите (едно семейство или група до шест души могат да бъдат заедно).

Столове и шезлонги също са разположени на разстояние два метра един от друг. Увеличена е честотата на дезинфекция на плажното оборудване. Има услуга за наблюдение на спазването на новите санитарни правила.

В съответствие с тях е задължително и носенето на маски в хотелите , социално разстояние от два метра между гости и служители и ограничаване на броя на гостите, които са едновременно в стаята.

Трапезарии, ресторанти, басейни и уелнес центрове в хотелите увеличават работното време, за да обслужват всички гости на няколко смени. Закуската се сервира според законовите изисквания, с помощта на служител в защитно облекло, преминал специално обучение. Също така за гостите се предоставя услугата за поръчка на храна в съдове за еднократна употреба.

Допълнително защитно оборудване е монтирано във фоайето на рецепцията, включително съоръжения за безконтактно измерване на температурата. Всички печатни материали бяха извадени от стаите, въведени бяха допълнителни средства за надеждно и безопасно почистване. Маски, ръкавици и дезинфектанти за ръце в хотелите в Нетания са безплатни. Осигурена е и засилена вентилация в обществени зони.

Музеите и магазините в града работят за изпълнение на такива изисквания като измерване на температурата на входа, носене на маски, ограничаване на максималния брой посетители и наличие на разстояние от два метра между гостите. Служителите спазват правилата за лична хигиена и постоянно дезинфекцират зони и обществени обекти.

В ресторантите и кафенетата се поставят маси на разстояние 1,5 метра една от друга, максималният брой посетители е ограничен. Въведени са строги правила за работа в кухнята. Изваждането на чинии е разрешено само от служители на институции.

Фризьорските, козметичните услуги и алтернативната медицина също работят в съответствие с правилата за санитарна безопасност. Клиентите чакат на опашка на разстояние два метра един от друг. След всеки посетител се извършва цялостна дезинфекция на оборудване и инструменти.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s