Mалта планира да приема гости от всички страни от 15 юли


Властите на Малта обявиха намерението си да премахнат ограниченията за полети с всички страни от 15 юли, по всяка вероятност и с Русия, САЩ и Бразилия.

Министерството на туризма и защита на правата на потребителите и Малтийското управление по туризъм (MTA) обявиха включването на още шест държави в списъка на дестинациите, с които Малта възобновява полетите от 1 юли.

В него влизат: Италия (с изключение на регионите Емилия-Романя, Ломбардия и Пиемонт), Франция (с изключение на региона Ил дьо Франс), Испания (с изключение на Мадрид , Каталония, Кастилия-Ла Манча, Кастилия и Леон), Полша (с изключение на летището в Катовице ), Гърция и Хърватия .

Първоначалният списък включва също Австрия, Унгария, Германия, Дания, Исландия, Ирландия, Словакия, Кипър, Литва, Норвегия, Швейцария, Люксембург, Чехия, Финландия и Естония.

В допълнение, от 15 юли, Малта планира да премахне ограниченията на въздушния трафик с други държави.

В самата Малта изисквания за карантина или за представяне на някакви по-специални справки няма да има, но на летището на пътниците ще им бъде измервана температурата. Също така там ще трябва да бъдете в маска.

Министър-председателят на Малта Робърт Абела обяви отмяна на извънредната ситуация, наложена в страната поради пандемията от COVID-19. По този начин всички ограничения, включително забраната за събирания на повече от 75 човека, се премахват в републиката.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s