В Прага може да забранят туристическите каляски


Чехия стана една от първите държави в Европа, която премахна ограниченията за влизане на гости от чужбина. Разбира се, броят на туристите е значително по-нисък от предишните години, но властите на страната решиха да се възползват от това предизвикателство и да променят имиджа на столицата си – Прага ще се развива изключително като културен и гастрономичен център, а не както досега – шумен град с развлечения в местните кръчми.

За да изпълнят този план, местните власти ще предприемат редица действия, за да привлекат туристи, които се интересуват от красивата архитектура на Прага, от нейната история, музеи и замъци. И за да бъде градът по-тих и спокоен, кметството в Прага е готово да забрани движението на конните каляски.

Днес малките карети пътуват изключително в историческия център на града и често изпитват трудности поради прекомерния брой хора. Според някои членове на общинския съвет експлоатацията на коне при тези условия е проява на жестокост: поради изгорелите газове животните развиват респираторни заболявания, а също така страдат от изтощителния тръс по твърда повърхност през целия ден.

Ето защо кметът на Прага Зденек Гжиб одобри въвеждането на закон, който забранява на кочияшите да придобиват нови коне, с които да заменят старите. Точната дата на влизане в сила на тази забрана все още не е известна.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s