Руските туроператори отменят юлските турове в чужбина


Top view of a girl with a suitcase and a Russian passport walking on the airport to passport control.

Руските туроператори започнаха да отменят чуждестранните турове с отпътуване през юли на фона на несигурността с датите на откриване на международни полети. Това се съобщава на сайта на Асоциацията на туроператорите на Русия.

Отбелязва се, че туроператорите отменят юлските турове в чужбина, защото „нямат големи надежди за възобновяването на международния туризъм през следващия месец“ и „не искат да поемат рискове“. Туроператорите ANEX Tour, PEGAS Touristik, TEZ Tour, Intourist и Coral Travel обявиха анулирането на билетите.

Туроператорите предлагат на туристите да разсрочат пътуванията или до по-късни дати тази година, или през следващата година без допълнително заплащане.

Русия спря въздушния трафик с други държави на 27 март поради заплахата от разпространение на нова коронавирусна инфекция. Изключение правят само експортните, товарни, пощенски, санитарни и хуманитарни полети.

На 8 юни министър-председателят Михаил Мишустин обяви подписването на заповед, която дава възможност на руснаците да заминат за чужбина, за да работят, учат, лекуват и се грижат за болни роднини. Той обаче не уточни кога руските граници ще бъдат частично отворени.

Шефът на Министерството на транспорта на Руската федерация Евгений Дитрих заяви, че разчита на възобновяването на международните полети през юли. Това ще се случи, след като се гарантира безопасността на въздушния транспорт в самата Русия, отбеляза той.

Междувременно, полетите до държави извън ОНД през юли може да не се възобновят. През юли се планира отваряне на въздушни връзки със страните от ОНД, а възобновяването на полетите до далечни чужди страни вероятно няма да е по-рано от август, като се вземе предвид епидемиологичната ситуация.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s