В 7 държави рекламират черноморския туризъм на България


Рекламират България с нови туристически атракции във Варна, Бургас, Несебър и Созопол, реализирани с евросредства.
Иновативен информационен бюлетин представя възможностите за туризъм в 7 държави от Черноморския басейн. Включени са общо 18 туристически обекта, реализирани с финансиране от Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн 2014 г. – 2020 г.“, която в България се управлява от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
Те се рекламират заедно с многообразието от туристически, културни и природни забележителности на регионите около Черно море. България е представена с нови проекти за туризъм и спорт в района на Варна и Бургас.
С финансиране от програмата са реализирани туристически атракции като разходка с лодка от Несебър до Бургас и остров „Свети Иван“, посещения на историческите места „Побитите камъни“, Римските терми край Варна, както и новоизградена туристическа пътека до параклиса „Света Марина“ край Созопол.
Включени са и проекти на Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Турция и Украйна. Целта е да се подпомогне туристическият сектор през летния сезон чрез промотиране на новосъздадени проекти за посещение на дестинации в Черноморския басейн.
Бюлетинът ще се разпространява в интернет платформи и в социалните мрежи в България, Гърция, Румъния, Турция, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна. За улеснение на туристите са включени и координати на местните туристически офиси, където има повече актуална информация за еко туризма, музеите, фестивалите и възможностите за спорт, паметници, църкви и манастири, лагери за почивка и много други зони за релаксиране, рехабилитация, ветроходни, велосипедни и туристически маршрути.
Всички обекти са изпълнени в рамките на първата покана за набиране на проектни предложения в настоящия програмен период, по която бяха разпределени близо 20 000 000 евро за насърчаване на бизнеса и предприемачеството в рамките на Черноморския басейн и опазването на околната среда и намаляване на отпадъците в морските води.
От МРРБ споделят, че през миналата година бяха предвидени още 24,5 милиона евро за проекти по 2-те приоритетни оси на програмата. Сред тях са одобрени и нови 11 проекта за развитие на туризма в 10 черноморски държави, които са в процес на изпълнение.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s