Туризъм във време на пандемия: България или Гърция


Българската държава не предприе адекватни и навременни мерки за спасяване на туристическия сезон. Министерството на туризма не можа да се справи с кризисната ситуация. Месец юли ще е почти нулев, а повече туристи може да се очакват през август. Нереално да се очаква удължаване на сезона до месец октомври.

В нашата държава се работи почти на тъмно, всички са оплетени в едно кълбо. Докато този проблем не се реши, нещата няма да се оправят. Концесионерите не са случайни, плажовете са пълни с чадъри. Какво стана с изискването на безплатна зона и за свободен достъп на хората до плажа…?

В същото време Гръцката държава навреме си свърши работата и успя да привлече туристи от цяла Европа.

Гръцката държава започна да се рекламира като безопасна туристическа дестинация още в разгара на пандемията през месец март.

Освен българи, в южната ни съседка има и много сърби и румънци. Туристи от Германия и Франция прекосяват с колите си половин Европа за да дойдат на почивка в Гърция.

Особено популярни в последно време са къмпингите, които хората считат за по-безопасни. Сред къмпингуващите има и много българи.

Най-популярна в момента е Северна Гърция, но на 1 юли се отварят всички летища и тогава се очаква приток на туристи и към южните острови.

Но и там не всички хотели работят. Някои изобщо няма да отворят. Всеки собственик сам преценява дали си струва да отвори за един сезон, който ще продължи само два месеца.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s