В Беларус беше въведено държавно регулиране на цените


Министерството на антимонополното регулиране и търговия на Беларус в продължение на 90 дни въведе държавно регулиране на цените на 26 обществено важни стоки, включително месо, колбаси, риба, брашно, мляко и кисело-млечни продукти.

Това решение вече е публикувано на националния правен интернет портал.За тези стоки държавата ще въведе пределно ниво на печалба и която ще бъде отчетена в продажните цени на производителите.

Списъкът включва прясна риба, месо, масло, рапично и слънчогледово масло, пшенично брашно, сол, разфасовки и едрогабаритни полуфабрикати, варени колбаси и колбаси, пилешки яйца, консервирано месо и риба, сухо мляко, пастьоризирано краве мляко, кефир от краве мляко, заквасена сметана, извара, пакетирана вода, тоалетен сапун, кибрит, чорапогащници, памперси, тоалетна хартия.

Министерството също определи максималната надбавка на вносители за социално значими стоки в размер на 10% и максималната надбавка за търговия (включително квота на едро) на продажните цени на производители (вносители) за социално значими стоки.

Цените на социално значимите стоки се определят, като се вземат предвид пазарните условия, но не по-високи от наложените ограничения, се казва в заповедта.

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s