Руските военни лекари в Италия приеха първите пациенти с COVID-19


Първите четирима пациенти с коронавирусна инфекция са приети от руски военни лекари в полева болница в град Бергамо (Италия), според руското министерство на отбраната.

„В момента десет пациенти с коронавирусна инфекция и пациенти продължават да бъдат приемани в болницата. Първите четири пациенти бяха приети от руски специалисти и продължават лечението си“.

Като част от руско-италианските екипи лекарите са анестезиолози, терапевти, епидемиолози, медицински сестри.

„Освен медицински специалисти, във всеки екип дежурят и руски преводачи, за да подпомагат руските лекари в комуникацията с пациентите и с италиански им колеги. В болницата от руската страна участват осем лекарско-сестрински екипи, които приемат и лекуват пациенти във всички отделения за интензивно лечение и в отделенията за лечение за леки до умерени пациенти “.

Общо 32 руски военни лекари и медицински сестри участват в лечението на пациентите на полевата болница. Дежурството е организирано денонощно в три смени. Болницата разполага със 142 легла.

Руски военни експерти са извършили дезинфекция в домове за възрастни хора в четири населени места в Ломбардия – в градовете Сериат, Ково, Фонтанела, Мартиненго.

До момента руски военни лекари и епидемиолози и специалисти от Силите на радиационната химическа и биологична отбрана на Министерството на отбраната на Русия, съвместно с италиански военни специалисти, извършиха цялостна дезинфекция на пансиони за възрастни хора в 40 населени места на Ломбардия. Обработени са 44 сгради и конструкции, повече от 260 хиляди квадратни метра вътрешни помещения. Павирани пътища – повече от 22 хиляди квадратни метра.

Подготви: Region-32

Вашият коментар