Във Франция: „Не ни пука дали хванете вирус и ще умрете“


В предградието на френския град Монпелие собственичката на един от апартаментите изгони възрастна жена на улицата само защото дъщеря й е медицинска сестра в линейка. Тази история получи висока публичност във Франция, съобщава InoTV.

Мелина, 37-годишна медицинска сестра-анестезиолог, взела всички предпазни мерки да не зарази семейството и приятелите си и дори ходела да пазарува за своята хазяйка, за да не напуска къщата.

Мелина разказа, че дъщеря й живее в Монпелие, така че в началото на карантината медицинската сестра временно се сменила с нея: дъщерята, внучката и майката се преместили в покрайнините, докато самата сестра се преместила в центъра, по-близо до болницата.

Въпреки това, когато тя обявила решението си на собственичката, тя веднага поискала новите наематели да се изнесат, защото „ще донесат вируса при нея“.

За да се отърве от неканените гости, хазяйката изключила отоплението и топлата вода, от ранна сутрин вдигала шум и будела цялото семейство. Според Мелина, дъщеря й и майка й плачат с дни наред, станало невъзможно да живеят там.

Журналистите се свързали със собственичката, който твърдяла, че наемателите са нарушили договора за наем: той предвиждал да живеят само двама души. „Тези хора не трябваше да идват при нас. Доведоха една бабичка, която живееше по-рано в старчески дом. Знаем, че тези институции са изложени на риск, не искаме това да дойде при нас“, обяснила тя.

Мелина казва, че хазяйката е хвърлила в лицето им жестока фраза: „Не ни интересува дали ще хванете вируса и ще умрете, само да не е при нас“.

Сестрата се съгласила да разкаже за случилото се само с цел, „за да не се случи това отново“.

Това, което се случва в Монпелие, предизвика остра реакция в социалните мрежи. Министърът на жилищното стопанство в страната, Жулиен Денорманди, нарече акта „мерзък“ и заяви, че кризата „събужда всичко най-лошо в хората“. Депутатът Корали Дюбосте иска тези хора да се засрамят от това, че прокуждат семейството на медицинската сестра, „която всяка нощ спасява животи“.

Към 7 април смъртността от коронавирус във Франция е 10 328. Общият брой на заразените надхвърли 110 хиляди.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s