Министърът Танева и Дани Каназирева се срещнаха със земеделци


Кооперативните и фермерски пазари могат да работят при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания и противоепидемични мерки , определени с издадената вчера от министъра на здравеопазването заповед. Това обяви в Съединение министърът на земеделието Десислава Танева, която заедно с областния управител на област Пловдив Дани Каназирева посетиха стопанството на производители на разсад и зеленчуци и разговаряха с представители на фермерски пазари от региона

Каназирева обясни, че е отменила няколко заповеди на кметове, които са затворили неправомерно тържищата. Тя поясни, че те могат да работят като стриктно спазват разпредените мерки.

„Още от самото начало се опитвам да обясня на всички кметове, че трябва да запазим баланса и че има ясни заповеди на Министъра на здравеопазването и не може да се излиза от техния обхват, ако не става въпрос за обществения ред, обясни Каназирева.

Министър Танева допълни, че още тази вечер, на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“, ще предложи да бъдат приети и допълнителни мерки за подкрепа на производителите. Обмисля се отпускането на 30 млн. лв за нисколихвено кредитиране на производителите, авансово плащане на инвестиционната субсидия и подпомагане на българска продукция до крайния потребител.

Областният управител декларира подкрепата си за земеделските стопани в областта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s