Повече от 100 здравни работници са починали в Италия


В Италия над 100 здравни работници са починали от началото на епидемията от коронавирус, съобщава Daily Mail.

Сред загиналите са 80 лекари и 21 медицинска сестра. Още две медицински сестри се самоубиха след заразяване.

Според Lenta.ru, в Ломбардия, региона, в който е регистриран най-голям брой случаи на инфекция, у 300 лекари са открили вируса, а сред лекарите в цялата страна има около 12 хиляди случая на заболяването.

Високият процент на инфекция сред медицинските работници се обяснява с липсата на защитно оборудване. Според лекарите, поради това мнозина от тях не са посещавали пациентите си в продължение на седмици.

„И не мога да ги обвиня, защото така са се спасили”, обясни един от събеседниците на изданието Рикардо Мунда. Той смята, че много смъртни случаи в страната биха могли да бъдат избегнати, ако хората получат бърза медицинска помощ.

Сега италианските власти работят за изпълнение на препоръките на Световната здравна организация (СЗО), в които се казва, че един от приоритетите на правителството трябва да бъде осигуряването на безопасността на лекарите.

Италия е една от страните, които са най-засегнати от коронавирус. Там са открити над 129,6 хиляди случая на инфекции. 15,9 хиляди души загинаха, а 21,8 хиляди бяха излекувани.

По-рано, на 5 април, ръководителят на гражданската защита на страната Анджело Борели заяви, че ръстът на смъртните случаи в Италия се е забавил.

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s