Разузнавателен самолет на САЩ е забелязан до границите на Русия


Американският въздушен разузнавач RC-12X с най-съвременното шпионско оборудване редовно лети около Калининградка област в Русия. Въздушният съд е базиран на летището Шауляй в Литва.

Както съобщава интернет сайта Scramble, постоянното място за базиране на шпионския самолет RC-12X е базата Fort Bliss в Тексас. През декември 2019 година два въздушни разузнавача са били прехвърлени в Литва.

Оборудването на самолета позволява да се води точно комуникационно и радиоелекронно разузнаване за картографиране и геолокация на бойното поле чрез сигнали от различното въоръжение на противника.

След това данните постъпват в наземната станция OGS за обработка, експлоатация и разпространение на информацията. В реалновременен режим разузнавателните съобщения постъпват към сухопътните части.

Отбелязва се, че първият полет на турбовинтовия самолет Super King Air е извършен през 1963 година. Максималната крайцерска скорост е 565 километра в час, максималната височина – около 11 000 метра, а максималната дължина на полета – 3334 километра.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s