Галерия „Дяков“ представя Онник Каранфилян


Пролетно-летният сезон на 2020 открива на 13 февруари галерия „Дяков“ със самостоятелната изложба на един солиден български художник, за когото няма тайни в графичните техники. Талантът, изяществото, дълбокото познание в тази област, са доказани с високата оценка на почитателите на високото изкуство от една страна, а и на професионалната общност у нас и по света от друга, видно от множеството награди, на които е носител.

Онник Каранфилян е роден през 1963 в Сливен, през 1994 завършва Националната художествена академия, самостоятелните си изложби започва през 1993, а награди за изкуството и таланта си започва да получава още през 1989.

Сред отличията му са: Наградата на Съюза на българските художници – престой в Ателиетата Сите дез ар в Париж, Награда за млад автор, Арт диалог – Франция, Награда за екслибрис, Награда за реалистично изкуство, Голямата награда за малоформатна графика в Ниш, Сърбия…и още множество номинации и награди.

Онник Карафилян е основател на Международното биенале за екслибрис в България.

Негови творби се намират в множество музейни и частни колекции у нас и по света: колекция на музея „Шрайнер“, Германия, в музея „IMOGA“, музея „RHMD“в Истанбул, Софийска градска художествена галерия, Националната художествена галерия, триеналета и биеналета в Япония, Тайланд, Южна Корея, в частни колекции у нас, в Канада, Турция, Япония, Германия, Швеция, Великобритания, Норвегия, Финландия, Франция…

Галерия „Дяков“ представя 29-тата по ред самостоятелна изложба на художника, в която представя избрани творби от избрани периоди на своето развитие:

„30 години в графиката“

Изложбата на Онник Каранфилян „30 години в графиката“ се открива на 13 февруари 2020 /четвъртък/ в 17,30ч.

Художникът и творчеството му ще представи Аксиния Джурова.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s