312 водачи на МПС бяха проверени при специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР – Пловдив


Участие в Специализираната полицейска операция взеха служители, имащи правомощие да съставят актове по Закона за движение по пътищата.

Проверките, свързани с правилата за паркиране и престой в това число и места, определени за превозни средства, обслужващи хора с трайни увреждания се проведоха на 9 януари за времето от 10 до 16ч. Констатирани са 296 нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са 56 броя АУАН , 224 фиша за налагане на глоба, както и 80 броя фишове, съставени по общинската наредба. Установените нарушения на правилата за паркиране и престой са 207, като 17 от тях са за неправилно паркиране на места за хора с трайни увреждания. 12 са установените водачи, управлявали технически неизправно МПС . Четирима са били без поставен обезопасителен колан. Същия брой водачи са санкционирани и за това, че са говорили по мобилен телефон. Трима от проверените водачи са извършили нарушение, като са преминали на забранителен сигнал на светофарната уредба. Наложени са глоби за извършени други нарушения на още 66 души.

В хода на СПО служителите установили 10 водачи с неплатени глоби и са им връчили електронни фишове за налагане на глоба на обща стойност 850 лв.

Униформените са установили и 90 нарушения на водачи, свързани с превишена скорост. На улица „Васил Левски“ е установено МПС марка „Мерцедес“ да управлява със скорост 104 км в час, като в закона за подобно нарушение е предвидена санкция от 700 лв и три месеца лишаване на водача от право да управлява МПС.
За същото време служителите на сектор „Общинска полиция“ са репатрирали 30 броя неправилно паркирали МПС.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s