Поклон пред гения на Ботев


Сто седемдесет и две години от рождението на гениалния поет и революционер Христо Ботев бяха отбелязани с тържествен митинг в Калофер на 6 януари.

Да почетат големия българин, в подножието на неговия паметник застанаха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-министър председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова, народни представители, зам.-министърът на образованието Петър Николов, заместник-областният управител на Пловдивска област Евелина Апостолова, председателят на Общински съвет Карлово – Доньо Тодоров, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, политически лидери, общественици, стотици жители и гости на Ботевия роден град.

„Христо Ботев е духовен ориентир на нацията ни, той е роден със знак – да бъде месия, да бъде водач!.. Българската държавност е хилядолетна. Народната памет е дълга. Ние сме длъжни да предадем на идните поколения величието на Ботев и нашето преклонение. Вечна да е неговата памет! Да живее България!“, каза в обръщението си към присъстващите д-р Емил Кабаиванов.

За непреходната следа, оставена от Христо Ботев в нашата историческа памет, за значението на неговата личност и мястото й в душите и сърцата на съвременните българи, тържествено слово произнесе вицепрезидентът Илияна Йотова.

Гирлянд на славата от признателния български народ бе положен пред паметника на поета и революционер-комунист.

Глави в знак на почит сведоха официалните гости, деца и възрастни, дошли на честването.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s