Кметът на Асеновград посрещна специални гости от Нилюфер, Турция


Представители от Сдружението на изселници „Фил Дер“, община Нилюфер, град Бурса, Турция гостуваха на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев. Председателят на организацията Мюмюн Тенекеджи и заместник-председателят Абдурахман Ардахан обясниха на своя домакин, че желанието им е взаимоотношенията между двете населени места да продължат да се развиват и занапред. От своя страна, кметът на Асеновград посочи, че правителствата на двете държави работят добре помежду си и знае, че министър-председателят на България Бойко Борисов е в отлични отношения с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Те отправиха покана към Грудев и общинските съветници да гостуват в Бурса, където да обменят традиции и добри практики при управлението. И още – да обсъдят идеи за развитие на културата и бизнеса в двете държави, както и да предадат традициите на следващите поколения. Гостите разказаха на Грудев, че когато те са заминали за Турция е било трудно да започнат ново начало, а сега младите поколения имат възможността да пътуват и живеят където си поискат по света.

На 08.03.2020 г. сдружение „Фил Дер“ навършва пълнолетие – 18 г. от създаването си. В края на срещата делегацията от Турция поднесе красив подарък ръчна изработка на кмета доктор Грудев. Той, от своя страна, също ги изненада с комплимент от община Асеновград.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s