Начало

Обучение за медии с наименование „Media Shapers” се провежда по програма „Еразъм+”

Обучение за медии с наименование „Media Shapers” се провежда по програма „Еразъм+” от 01 до 10 октомври 2022 г. в Пампорово. Приемаща организация по проекта е сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, с партньорски организации от Испания, Португалия, Полша, Румъния, Чехия, България и Гърция.

НАЙ-НЕОБИЧАЙНИТЕ ФОРМИ НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО

Изкуството е нещо, което е предназначено да изненада и развълнува въображението. Модерните му форми понякога са много необичайни, но в същото време не губят своята привлекателност. Да се ​​запознаем с интересни видове модерно изкуство.

НАЙ-МНОГО ОСКАРИ ИМА…

Наградата на Академията или наградата на Академията за филмово изкуство и наука от създаването си през 1929 г. до днес остава най-престижната награда в света на киното.

ПАРИЖКИЯТ СИНДРОМ – КОГАТО ГРАДЪТ НА ВЛЮБЕНИТЕ НЕ ОПРАВДАВА ОЧАКВАНИЯТА

Париж е град-мечта, чиито идеално чисти улици ухаят на току-що изпечени кроасани, а минувачите изглеждат благосклонни при самото ви появяване. Поне това е утопичната картина на столицата на Франция, която масовата култура ни рисува.

ЗА ОБУЩАРЯ И АПЕЛЕС

Тази история датира от преди повече от 2300 години. Апелес бил приятел и придворен художник на Александър Велики. В стремежа си да постигне точност при създаването на изображения, Апелес излагал картините си на преценката на минувачите и самият той слушал мнението им, криейки се наблизо. Веднъж един обущар забелязал, че нарисуваните сандали не пасват на…


 

 

Новинарски портал за култура, изкуство, пътувания и туризъм